| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuzukulaklı Mısırlı Tart | 
 
  | 
garbi 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.02.2016 
Mesajlar: 37 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115190 
Gönderme Tarihi: 29.Şub.2016 
1,388 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
İçi için:
 
1 büyük kase kuzukulağı yaprakları
 
1 adet soğan
 
50 gr süt kreması
 
2 adet yumurta
 
100 gr eski kaşar peyniri
 
100 gr lor peyniri
 
Birkaç tane bebek mısır
 
Pul biber
 
Tuz
 
Karabiber
 
Hamuru için:
 
2 su bardağı un
 
100 gr soğuk margarin
 
1 adet yumurta
 
3-4 çorba kaşığı soğuk su
 
Tuz
 
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
 
 
Önce hamur için, unu ve küçük parçalara kesilen margarini karıştırıp birbirine yedirin (kumlu bir doku oluşacaktır). Hızlı bir şekilde yumurta,tuz ve suyu ilave ederek hamuru toparlayın. Merdane yardımıyla hamuru açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin ve 30 dakika kadar buzdolabına koyun. Bu arada kuzukulak yapraklarını ayıklayıp suda fazla bekletilmeden yıkayın. Suyunun süzülmesi için 5-6 bekletin. Soğanı küp küp doğrayıp yağda pembeleştirin, üzerine suyu süzülmüş kuzu kulakları ekleyip hafif sote edin. Sonra dolaptan hamuru alın üzerini bir kaç yerinden çatalla delerek fırına verin. Üzeri nar gibi kızarınca çıkarın. Süt kremasını, pul biber, lor peyniri ve yumurta ile karıştırıp hafifçe çatalla çırpın. Kavrulan kuzu kulaklarla karıştırıp tart hart hamurunun üzerine transfer edin. Üzerine küp küp doğranmış kaşar peynirini ve bebek mısırlarını koyup tekrar fırına verin. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar pişirip servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuzukulaklı Mısırlı Tart Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |