100 gr margarin
 
2 su bardağı un
 
125 ml. su
 
3 adet yumurta sarısı
 
4 adet yumurta sarısı
 
2 adet yumurtanın beyazı
 
1,5 kutu krema
 
Tuz
 
Karabiber
 
450 gr kuzu kulak
 
2 adet kuru soğan
 
50 gr margarin
 
Yeterince üstüne koymak için küçük domatesler
 
Yeterince rendelenmiş eski kaşar peyniri
 
 
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
 
Un, yumurta sarıları, tuz, minik parçalara ayırdığınız oda sıcaklığındaki yağı ve suyu karıştırıp yoğurun ve yumuşak, kolay şekil alan bir hamur elde edin. Hamuru top şekline getirin dinlendirin.
 
Bu arada soğanları küp şeklinde doğrayıp 50 GR SANA yağda pembeleşene kadar kavurun, daha sonra doğranmış kuzu kulakları ekleyerek suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, karabiber ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
 
Bu arada 4 yumurta sarısı, 2 yumurta beyazı, 1,5 kutu hazır krema ve yeterince tuz, karabiberi karıştırıp tel çırpıcı ile hızlıca karışım köpürene kadar çırpın. Bu yaptığımız standart tart harcıdır.
 
Açtığınız hamuru küçük yağlanmış tart kalıbına kenarları yüksek kalacak şekilde döşeyin.
 
Hamurun üzerine kuzu kulaklı içi yayın.
 
Kuzu kulaklı için üzerine de tart harcını dökün.üstüne bir tane minik domates koyun.
 
Tartı önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirin.
  
 |