Milli Eğitim Bakanlığı
 
 
300 gram kuzukulak (madımak yaprağı) 
 
½ çay bardağı sıvı yağ 
 
1 adet soğan 
 
1 yemek kaşığı salça 
 
1 baş sarımsak 
 
Tuz 
 
Domates 
 
Limon 
 
1 kâse yoğurt 
 
İşlem Basamakları 
 
 
Bir tencereye yağ ve ince kıyılmış soğan konur, kavrulduktan sonra salça eklenir. 
 
Üzerine ayıklanmış olan kuzukulak(madımak) atılır. 
 
Daha sonra 1 bardak su ilave edilir ve 15 dakika pişirilir. 
 
Üzerine yeterince tuz atılır. 
 
Piştikten sonra servis tabağına alınır, isteğe göre sarımsaklı yoğurt, limon ve domatesle servis edilir.
 
 
 
  
 |