https://www.ruhundoysun.com
 
 
2 demet Kuzukulağı
 
20 g Maydanoz
 
2 diş Sarımsak
 
40 g İç ceviz
 
20 g Tulum peyniri
 
60 ml Zeytinyağı
 
1/2 adet Limon
 
500 g Erişte
 
1 adet Taze soğan
 
Tuz ve karabier
 
 
Kuzu kulağı, maydanoz, sarımsak ve cevizleri öğütücüde ufalayın.
 
Tulum peynirini ekleyip iki üç kere daha çevirin. Yavaşça zeytinyağını ekleyerek pütürlü bir sos kıvamı almasını sağlayın.
 
İçine yarım limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Tuzunu biberini ayarlayıp kenara alın.
 
Erişteyi kaynar suda 7-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp hazırladığınız sosla karıştırın.
 
Servis ederken üzerine ceviz ufalayın, peynir, taze soğan, biraz daha limon kabuğu rendesi serpiştirin.
 
 
 
  
 |