| 
 | 
| Kuzukulağı Lahanası (Bayburt) | 
|  | acara Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 04.07.2005
 Mesajlar: 143
 Şehir: Mordoğan
 | Kısa URL: https://ml.md/lc40050 Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2009
 2,280 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 1 kase kuzukulağı
 1 çay bardağı bulgur
 250 gram kıyma
 2 su bardağı kaynamış su
 1 çay bardağı tereyağı
 1 adet soğan
 Tuz, biber
 
 1 çay bardağı tereyağını bir tencerede eritin ve soğanları çok öldürmeden kavurun. Kıymayı soğanla birlikte iyice pişene kadar kavurun. Kıyma karışımına kuzu kulaklarını bulgur ve salça ilave edip 5 dakika kavurun. Kısık ateşte 20 dakika kadar 2 su bardağı kaynamış su ilave ederek tencerenin ağzı kapalı olarak pişirin. Kırmızı biber ve tuzla lezzetlendirin. Ateşten alın 5 dakika dinlendirin.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |