| 
 | 
| Kuzukulağı Çorbası (Giresun) | 
|  | Yemek Tarifleri Robot
 
 Kayıt: 18.06.2006
 Mesajlar: 10595
 Şehir: Türkiye
 | Kısa URL: https://ml.md/lc43948 Gönderme Tarihi: 15.Tem.2020
 3,680 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 500 gram kuzukulağı otu
 Yarım su bardağı mısır yarması
 1 su bardağı kuru fasulye
 2 adet kuru soğan
 2 çorba kaşığı tereyağı
 Tuz
 Su
 
 Kuzukulağı otunu iyice yıkayın. Yıkayıp, süzdürdüğünüz otu ince ince doğrayın. Fasulye ve mısır yarmasını haşlayın. Geniş bir tencerede suyu kaynatın. Doğradığınız kuzukulağı otunu içerisine atın. Ardından haşladığınız fasulye ve mısır yarmasını da ilave edin. Soğanları soyun ve ince ince doğrayın. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz soğanları da çorba tenceresine ekleyin. En son tuzunu da ilave ettikten sonra çorbayı kaynayana kadar pişirin. Çorbayı sıcak şekilde servis edin.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |