|
KUZU (Kapama) |
|
semiramiss
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc88349
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2013
2,284 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kuzu eti, (yağlıca)
3 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 demet dereotu
5 parça marul veya kıvırcık salata yaprağı
3 demet taze soğan
Parçalara ayrılmış kemikli kuzu etini yıkayarak tencereye koyun. Üzerine bir adet soğan ve taze soğanlan da koyup, yağı da kattıktan sonra ateş üzerinde eti hafifçe öldürün. Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilâve edin. Sonra bunların üzerini dereotu ve marul ile güzelce örtün, kapalı olarak pişirin. Pişince sıcak sıcak servis yapın.
|
Kapama |
|
mülteci
Aşçıbaşı
Kayıt: 18.11.2015
Mesajlar: 28 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc112814
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2015
1,379 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kuzu koldan hazırlanmış parça et
2 yemek kaşığı yağ
1 yemek kaşığı salça
1 adet kıvırcık salata
1 bağ taze soğan
Tuz
Bahar gelip taze kuzular çıkınca kasaptan körpe kuzu kolları alınarak irice doğratılır. Temizce yıkanıp süzgece alınır. Tencereye yağ konulur, sal ilave edilerek karıştırılır. Suyu süzülen etler ilave edilerek karıştırılır.
Sonra üzerine 2-3 su bar- dağı kadar su konularak tuzu atılır pişmeye bırakılır. Etler ve yumuşayıp pişmeye yüz tutunca iyice yıkanıp, irice doğranmış kıvırcık salata ve taze soğanlar etlerin üzerine yayılır. 1-2 taşım daha kaynatılarak ocağın altı kapatılır.
|
Kapama |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145685
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2019
787 defa indirildi / yazdırıldı
|
Milli Eğitim Bakanlığı
1 kg dana kuzu eti (sırt eti olması veya körpe hayvan etinden olması önemlidir.)
500 gr Arpacık soğan (1 kg et için yaklaşık yarım kilo)
1 yemek kaşığı güvey otu
1 yemek kaşığı Tuz
1 tatlı kaşığı Karabiber
1 tatlı kaşığı Pul biber
Yarım kilo pirinç
Et, kuşbaşı olarak doğranır ve yıkanır, güvey otu, tuz ve karabiberle birlikte harmanlanır.
Çömleğin içine etler ve soyulmuş temizlenmiş arpacık soğanlar konulur. Ancak çömleğin içi tamamen sıkıştırılmamalıdır.
Doldurulan çömlek ağzı tepsinin tabanına gelecek şekilde baş aşağı tepsinin ortasına yerleştirilir.
Tepsi, çömlekle birlikte ocağa konulur (Yemeğin aslı meşe közünde pişirilmektedir.)
Tepsinin kenarlarına su konularak ocak yakılır. Bu sırada çömlekteki etin pişip pişmediğini görmek amacı ile suyun içine birkaç parça et konulur. Et, su içinde pişeceğinden buharla pişen çömlek içindeki et biraz daha bekletilmeli, çömlek hemen kaldırılmamalıdır.
Yemek kaynarken eksilen su, sıcak su ile takviye edilmelidir.
Pirinç tuzlu suda 15 dakika bekletilir, süzülüp yıkanarak tekrar süzülür.
Sudaki et piştikten sonra yemeğin suyuna daha önceden yıkanıp hazırlanmış pirinç salınır.
Pilavın pişmesi ile yemek ocaktan alınarak çömleği de kapatacak şekilde temiz biz bezle sarılır ve pilavın demlenmesi sağlanır.
Pilavın demlenmesi ile çömlek pilavın üzerine gelecek şekilde kaldırılır ve tepsi içinde sıcak olarak servis edilir.
|
Kuzu Kapama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc167603
Gönderme Tarihi: 29.Eyl.2022
159 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.dogrusucarrefoursa.com
1 kuzu but (kemikli ve parçalanmış)
2 adet soğan
1 adet patates
3 diş sarımsak
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
2 çorba kaşığı tereyağı
Kuzu etini düdüklü tencerede haşlayın. Haşladığınız etleri baharatlarla birlikte harmanlayın. İri parçalar halide doğranmış patatesleri kızartın ve bir borcama dizin. Kuzu etlerini, iri doğranmış soğan ve sarımsakları patateslerin üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. İç pilav ile servis yapın.
|
Kuzu Kapama |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172503
Gönderme Tarihi: 07.Haz.2023
111 defa indirildi / yazdırıldı
|
Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı
1 adet 1kg’lık yağlı kuzu kol, 6 parçaya bölünmüş
400 ml su
15 adet taze soğan, kabaca doğranmış
1 adet orta boy marul veya kıvırcık, boyuna göre ikiye veya üçe bölünmüş
1 demet maydanoz, ince kıyılmış
1 demet nane, ince kıyılmış
1 demet dereotu, ince kıyılmış
1 tatlı kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
Eti tencerede suyla kaynatın. Kaynamaya başlayınca üzerinden kevgirle köpüğünü alın.
Üzerine taze soğanı, marul yapraklarını, maydanoz, nane yapraklarını ve dereotunu koyun. Tuz ve karabiber ilâve ederek et yumuşacık oluncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Not: Kuzu kapamaya piştikten sonra arzu ederseniz 2 yumurtanın sarısı, 1 limonun suyu, 1 çorba kaşığı unla hazırlanmış terbiye ilâve ederek suyuna kıvam verebilirsiniz.
|
Kuzu Kapama |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174707
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2023
146 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük kuzu kol (4 parçaya ayrılmış)
1 demet taze soğan
Yarım demet dereotu
1 adet kırmızı elma
Tuz
Karabiber
Marul
Kuzu kol parçalarını tuz ile iyice ovalıyoruz. Tencereye önce marulları diziyoruz, üzerine kuzu kolları yerleştiriyoruz. Kuzunun üzerine incecik kıydığımız taze soğanları ilave ediyoruz. En üste tekrar marul kapatıyoruz ve çok az su ilave ediyoruz. Dilimlediğimiz elmayı da ekleyip kısık ateşte dört saat kadar pişiriyoruz. Servis ederken rengi koyulaşan marulları alıp yerine taze marulları dizip biraz tane karabiber ilavesi ile 10 dakika daha pişiriyoruz.
|
|