| 
 
 
 | 
Kuzu Kaburgalı Firik Bulguru | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc165630 
Gönderme Tarihi: 07.Şub.2023 
346 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 kilo kuzu kaburga
 
2 yemek kaşığı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
Yarım adet rendelenmiş soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
Toz biber
 
200 gram firik bulguru
 
50 gram maş fasulye
 
Dereotu
 
Maydanoz
 
20 gram tereyağı
 
10 gram kuş üzümü
 
 
Derin bir kasenin içinde yoğurdu zeytinyağıyla beraber karıştırın.
 
Ardından soğan, sarımsak, baharatlar ve soğanı eğleyip bir kere blendırdan geçirin.
 
Kuzu kaburgayı parçalara ayırın ve bu karışımın içine koyup marine edin.
 
Üzerini streçleyip yarım saat dolapta bekletin.
 
O sırada bir tavada tereyağını eritin. Üzerine dereotu ve maydanozu kesip atın.
 
Ardından kuş üzümü ve maş fasulyeyi koyun. Kavurduğunuz malzemelerin üzerine firik bulguru atıp biraz tuz toz biber karabiber ve fesleğen dökün. Üzerine 3 su bardağı sıcak su dökün. Kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
O sırada derin bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
 
Kaburgaları üzerine koyun. Fanı olan bir fırın olması lazım 350 derece de fırına koyun.
 
Bulgur ortalama 30 dakika sonra kaburga ise 1 saat sonra pişer.
 
Bir tepsiye firik bulgurunu dökün. Onun da üzerine kaburgaları yerleştirin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |