| 
 
 
 | 
Kuzu Gömleğine Sarılı Dana Ciğeri | 
  | 
mutfaktabirimivar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.01.2007 
Mesajlar: 293 Şehir: Ümitköy | 
Kısa URL: https://ml.md/lc11700 
Gönderme Tarihi: 01.Şub.2007 
3,883 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
600 gram dana ciğeri
 
50 gram margarin yağı
 
1 parça kuzu gömleği
 
2 limon
 
1 dal biberiye
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Karaciğerin üzerindeki ince zarı ayıkladıktan sonra ciğeri kuşbaşı iriliğinde parçalara doğramalı ve her parçayı küçük bir kuzu gömleği parçasına sarıp bir kürdanla  tutturmalı.
 
Pyrex bir kayık tabağa veya güvece margarin yağıyle biberiye dalını koyup yağı kızdırmalı. Yağ kızınca ateşin kuvvetini iyice arttırmalı ve kuzu gömleğine sarılı ciğerleri birkaç dakika karıştırarak kızartmalı.
 
Ciğer parçaları kızarınca tuzlayıp biberlemeli ve kabı olduğu gibi sofraya  götürerek servis yapmalı.
 
 
Not: İsteyenler bunun yanı sıra servis yapılacak limon dilimlerinden yararlanarak ciğeri yemeden önce üzerlerine biraz limon sıkabilirler.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |