Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Kete Tarifleri > Kuzu Etli Zerdeçallı Çörek (1 adet - 6,221 defa bakıldı)

Kuzu Etli Zerdeçallı Çörek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Etli Zerdeçallı Çörek

halit ikbal
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 17.04.2017
Mesajlar: 32
Şehir: Ordu
Kısa URL: https://ml.md/lc124741
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2017
1,040 defa indirildi / yazdırıldı




1 adet büyük kuru soğan
350 gr kuşbaşı kuzu eti
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 adet yumurta sarısı
1 avuç ceviz (küçük doğranmış)
Hamuru için:
1 su bardağı süt
1 bardak ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 paket yaş maya
Aldığı kadar un
1,5 su bardağı eritilmiş margarin

Önce 350 gr kuşbaşı kuzu eti 1 büyük soğanla birlikte düdüklü tencerede haşlanır.
Hamuru için; yoğurma kabına 1 su bardağı oda sıcaklığında süt, 1 bardak ılık su ve 1,5 bardak eritilmiş margarin dökülür. Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı şekerle ılık suda eritilip sıvı malzemelerin üzerine eklenir. Azar azar un ilave edilerek kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bezle örtülerek dinlenmeye bırakılır.
Haşlanan etler ayrı bir kaba alınıp didilir.
1 demet maydanoz ince ince kıyılır. Ceviz içleri küçük küçük doğranır. Maydanozla birlikte etlerin üzerine eklenir. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Unlu zeminde açılıp içine etli harç yerleştirilir. Yarım ay şeklinde kapatılıp kenarları elle bastırılarak birleştirilir. 1 yumurtanın sarısı çöreklerin üzerine sürülüp fırında 25-30 dakika pişirilir.







Kuzu Etli Zerdeçallı Çörek Tarifleri Kete Tarifleri



(1 adet Kuzu Etli Zerdeçallı Çörek 6,221 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort