İçi için:
250 gr kuzu kuşbaşı
100 gr Kayın mantarı
50 gr parmesan peyniri rendesi
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil dolmalık biber
1 adet havuç
2 adet orta boy soğan
3 diş sarımsak
1 tutam taze biberiye
Kırmızı toz biber
1 tutam deniz tuzu
Öğütülmüş karabiber
2 yemek kaşığı yağ
Tart Hamuru:
3 su bardağı un
200 gr sana klasik
2 yemek kaşığı buzlu su
1 tutam tuz
Üzerine:
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
Önce içi hazırlayın. Tavanıza yağı alıp soğan ve sarımsağı kavurun.
Rengi sararan soğanlara ince doğradığınız biberleri ekleyin.
Kırmızı biber havuç ve öğüttüğünüz karabiberden biraz katıp karıştırın.
Sebzeler biraz ölünce mantar,et ve taze biberiye katıp tuz ekleyin karıştırın.
İçiniz pişerken bir kaşık sana yağ ekleyin üzerini kapakla kapatın.
Pişen etli karışımı bir fırın tepsisine alıp üzerine yarım su bardağı sıcak su ekleyip yarım saat kadar suyunu çekinceye kadar fırınlayın.
Bu esnada mutfak robotunuza un,tuz ve soğuk küp küp kesilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
Hamura yavaş yavaş buzlu sudan 1 yada iki yemek kaşığı kadar katıp bütünleşmesini sağlayın.
Hamuru unlu tezgahta hafifçe yoğurup ikiye bölün ve 30 dk dolapta dinlendirin.
Birinci hamurusana yağla yağlayıp hafif unladığınız tart kalıbınıza uygun şekilde açın.
Hamurun üzerini 1 yemek kaşığı kadar salça ile iyice sıvayıp içi dökün.
Üzerine parmesan peyniri rendesi koyun.
Diğer hamuruda açıp üzerine kaparın.
Kenarları sıkıca kapatın hamurun en tepesine bıçakla artı şeklinde bir kesik atın artan hamurları kalp şeklinde kesip üzerini süsleyin.
Yumurtayı çırpıp fırça ile iyice hamurun heryerine sürün.
Isıtılmış fırında üzeri kızarana kadar fırınlayın.
Servis ederken yanına birkaç kaşık bezelye koyun.
|