| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuzu Etli Makarna Mantısı | 
 
  | 
stero 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.12.2015 
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113846 
Gönderme Tarihi: 31.Arl.2015 
1,507 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket spagetti makarna
 
300 gr. kuzu eti
 
1 kase nohut
 
30 gr. margarin
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
1 kaşık domates salçası
 
2 bardak yoğurt
 
3 diş sarımsak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızı biber
 
 
Bir tencereye 1 yemek kaşığı margarin alınıp eritilir, kuzu etleri eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğan eklenip pembeleştirilir. Kabukları soyulup küp doğranmış domatesler tencereye ilave edilir, bir süre kavrulup nohut, tuz ve karabiber eklenir. Yeterli miktarda su eklenip etler ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Spagetti makarna tuzlu suda haşlanır. Bir fırın tepsisine yayılıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutulur. Fırından alınan spagettilerin üzerine etli nohut yayılır. Dövülmüş sarmısakla yoğurt karıştırılıp, yemeğin üzerine dökülür. Kalan margarin eritilip kırmızıbiber eklenir, kızgın halde iken mantının üzerine gezdirilip servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuzu Etli Makarna Mantısı Tarifleri Makarnalar
 | 
 
 
 
 |