Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Kuzu Etli Kabak Kayığı (mikrodalga)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuzu Etli Kabak Kayığı (mikrodalga)

kuş sütü
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 24.12.2008
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc31953
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
2,232 defa indirildi / yazdırıldı




250 g kuzu eti (bütün yağları alınıp, iki bıçakla kıyma haline getirilmiş)
4 kabak (her biri yaklaşık 100 g, uçları kesilmiş)
1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı
1/2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salça
1/2 tatlı kaşığı tarçın
30 g (6 çorba kaşığı)kuruüzüm
15 g (3 çorba kaşığı) dolmalık fıstık
1 1/2 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı fesleğen
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)

Kabakları ortalarından uzunlamasına 2'ye kesip, kesik yanları alta gelecek biçimde bir fırın kabına yan yana yerleştirin. Üstlerine 1 çorba kaşığı su gezdirip, kabın üstünü plastik filmle örterek (buharın çıkması için bir kenarını hafifçe aralık bırakın), kabı fırına verin ve kabakları % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin. Çeperlerin kena-rındakiler ile ortadakilere yer değiştirttikten sonra, 4 dakika daha pişirip, kabı fırından alın. Kabakları, delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, derilerinin yırtılmamasına dikkat ederek, içlerini bir çay kaşığıyla boşaltın. Çıkardığınız kabak içlerini bir süzgece koyup, süzülmeye bırakın.
Başka bir fırın kabına zeytinyağını koyup, kabı fırına vererek, zeytinyağını % 100 ısıtılmış fırında 15 saniye kızdırın. Sonra kabı fırından alıp, 1/2 diş sarmısağı bir çatala batırarak, kabın içine ve çeperlerine sürün (sonra çatalda kalan sarmısağı atın).
Kıymayı bir tabakta bir çatalla hafifçe ezerek birbirinden ayırdıktan sonra, kaba koyun. Domates salçasını ekleyip, tarçını serptikten sonra, kabı fırına vererek, kıymayı % 100 ısıtılmış fırında 4 dakika pişirin (her dakikada bir karıştırın). Kabı fırından alıp, bıraktığı suyun yüzeyinde oluşan yağ tabakasını alarak atın.
Kaba kuruüzümler, dolmalık fıstıklar, süzgeçteki kabak içi, sirke, fesleğen, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırın. Bu harcı, oyulmuş kabakların içlerine tatlı kaşığıyla doldurup, kabak kayıklarını kaba yan yana yerleştirin. Kabı plastik filmle örtüp (buharın çıkması için bir kenarını hafifçe aralık bırakın), fırına vererek, kabak kayıklarını % 100 ısıtılmış fırında 2-3 dakika pişirin. Çeperlere yakın olanlar ile ortadakilere yer değiştirttikten sonra, 2 - 3 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp, üstündeki plastik filmi attıktan sonra, bir kenarda 2 dakika dinlendirerek, servis yapın.

Not: Kolay pişmeleri için küçük, ince-uzun kabaklar seçin. Bulamazsanız, kalın kabakları, tarife başlamadan önce, kaynar suda 2 dakika haşlayın.






Kuzu Etli Kabak Kayığı (mikrodalga) Tarifleri Bakla Tarifleri



(1 adet Kuzu Etli Kabak Kayığı (mikrodalga) 54,023 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort