| 
 
 
 | 
KUZU ETLİ ÇITLATILMIŞ BÖREK | 
  | 
ruşeym 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.11.2010 
Mesajlar: 321 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc58245 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2010 
1,924 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
6 yaprak milföy
 
300 gr.kuzu eti
 
3 soğan
 
1 kase bezelye
 
1 tutam maydonoz
 
1 yumurta
 
tuz,karabiber
 
kekik
 
sıvıyağ
 
 
300 gr. kuzu eti sıvıyağla kavrulmaya başlanır. Soğanlar doğranarak ilave edilir, tuzu ve baharatı eklenerek kavrulmaya devam edilir. Ocaktan alınacağı zaman bezelyeler ilave edilerek altı kapatılır. Diğer taraftan milföyler kenarları yanyana üst üste gelecek şekilde konulur. Kenarlarına basılarak birleştirilir. Daha sonra merdaneyle açılarak inceltilir. Hamur uzunlamasına 2 ye ayrılarak içine hazırlanan harçtan konularak sıkıca sarılır.simit şeklinde yuvarlanarak yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür. haşhaş ya da çörekotu serpilerek kenarlarına bıçakla çentik atılır. Fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |