| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuzu Etli Bakla | 
 
  | 
uğurlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 13.05.2010 
Mesajlar: 34 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75118 
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2012 
1,723 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg. bakla
 
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
 
1 çorba kaşığı un
 
2 çorba kaşığı limon suyu
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet soğan
 
1 diş kıyılmış sarımsak
 
Bir tutam nane
 
Tuz
 
 
Baklayı yıkayıp ayıklayın. Daha sonra ikiye bölün. Bir kaba un, bir çorba kaşığı limon suyu ve baklayı koyun. Baklanın üzerini geçecek kadar su ilave edin. Soğanı tereyağında kavurun, rengi dönünce eti katın. Etsuyunu salıp çekince, süzdüğünüz baklayı tencereye ekleyin. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz katıp tencerenin kapağını kapatın. Ara sıra suyunu kontrol ederek ve azalmışsa ekleyerek, pişmeye bırakın. Ocaktan almadan 10 dakika önce sarımsak, nane ve kalan limon suyunu içine ekleyin. Bakla ve et iyice yumuşayana dek pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuzu Etli Bakla Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |