Milli Eğitim Bakanlığı 
 
 
1 kg arapsaçı (rezene) 
 
500 gram kuşbaşı kuzu eti 
 
8 adet taze soğan 
 
2 yemek kaşığı un 
 
½ su bardağı zeytinyağı 
 
1 adet limon 
 
2 çay kaşığı tuz 
 
2 çay kaşığı karabiber 
 
1 su bardağı su 
 
 
Arapsaçları ayıklanıp büyük bir kabın içindeki suda 1 saat bekletilir. 
 
Arapsaçları sapları ile doğranır (Kalın olan saplar doğranmaz.). 
 
Taze soğanlar ayıklanır yıkanır, doğranır. 
 
Kuzu etleri zeytinyağında biraz çevrilip suyunu çekmesi beklenir. 
 
Kıyılmış soğanlar ve arapsaçları etlerin üzerine konur; 1 su bardağı su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir (Suyunu çekerse yeniden su eklenir.)
 
2 yemek kaşığı un, limon suyu ile karıştırılarak yemeğin suyundan da alınarak karıştırılır.
 
Bu karışım tencerenin içerisindeki yemeğe yavaş yavaş ilave edilir.
 
İki taşım kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 |