|
|
KUZU BAŞI ÇORBASI |
|
Sam
Aşçıbaşı
Kayıt: 29.01.2009
Mesajlar: 21 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33285
Gönderme Tarihi: 29.Oca.2009
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemesi:
1 adet kuzu başı
1 çorba kaşığı un
tuz
Hazırlanışı:
Başı iyice yıkayıp ağzının içini ve dili limon ile ovun. Başı bir tencereye koyarak üzerini suyla doldurun. Orta hararetli ateşte, iyice pişip kemikleri ayrılacak hale geldikten sonra ateşten alın. Başı sudan çıkarın. Geri kalan suyu süzgeçten geçirerek tekrar ateşe koyun. Baş soğumaya başlayınca, beyni ve dili parçalamadan çıkarın. Sonra bütün etleri kemiklerinden ayırın. Ayıklanan etleri kaynayan suya ilave edin. Bir kaşık unu bir kapta sulandırarak kaynayan suya katın. Dil ve beyni kare parçalara doğrayın. Kaselere her ikisinden eşit miktarda koyun. Üzerine hazırlanmış çorbadan dökün. Arzu edilirse limon da sıkılabilir.
|
|
KUZU BAŞI ÇORBASI Tarifleri Çorba Tarifleri
|
|