Dilek Özerdal
8 adet yumurta
1,5 bardak pudraşeker
1/2 bardak ceviz içi
3 yemek kaşığı un
İçine sürmek için:
yarım bardak marmelat
Süslemek için:
1 ölçü çikolatalı yağlı krema
1 kahve fincanı tuzsuz yeşil fıstık
Mantarı İçin:
50 gr çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı pudra şekeri
yumurta akı
bir fiske kırmızı şekerci boyası
Yumurtaları ve pudraşekerini tencereye alıp, hafif ateşte 5-10 dk çırpın. Ateşten indirip 15-20 dakika daha çırpmaya devam edin. Un, çekilmiş ceviz, limon kabuğu ve vanilya ilave edip, tahta kaşıkla biraz karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye hamuru 1,5 parmak kalınlığında yayın ve orta hararetli fırında 20 dakika pembeleşene kadar pişirin. Tepsiden dikkatlice çıkarıp, içine marmelat sürerek rulo şeklinde sarın. İki ucunu verevine kesip bu parçaları budak şeklinde pastanın üzerine ve yanına yerleştirin. Çikolata kremayı, tırtıklı huni krema torbasına doldurup, rulonun üzerine ağaç kabuğu şekli vererek sıkın. Kesilen parçalara beyaz kremayla budak şekli verin. Çekilmiş ceviz, pudraşeker, yumurta akını bir kapta yoğurun. Hamurdan ufak mantarlar yapın. Üzerine kırmızı boya ile benekler koyup, pastaya yerleştirin ve yeşil fıstıkla süsleyin. Dolapta birkaç saat beklettikten sonra servis yapın.
|