|
|
Kutludüğün Somunu (Mamak Ankara) |
|
angaralı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2009
Mesajlar: 110 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc80673
Gönderme Tarihi: 13.Eyl.2012
2,665 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
10 kilogram kepekli köy unu
10 gram maya
Alabildiği kadar su
Tuz
Maya bezesi bir gün önce akşamdan hazırlanır. Sabahtan; una su ve tuz karıştırılarak içerisine de akşamdan hazırlanmış mayalı beze katılarak hamur yoğrulur. Yo-ğurulan hamur, yaklaşık iki saat dinlendirilerek mayalanması sağlanır. Kabaran hamurdan el büyüklüğünde parçalar koparılarak bezeler oluşturulur. Yapılan bezeler, üzerine un serpilmiş temiz bir beze alınarak 10-15 dakika dinlendirilir. Daha önceden odun ateşi yakılarak orta ateşte ısıtılmış olan fırına, kabarmış olan hamur bezeleri sürülür ve kızarıklığı tespit edilen ekmekler tahta küreklerle fırından alınarak dinlenmeye bırakılır.
Servis: Ekmekler fırından çıktıktan sonra sıcak olarak tüketildiği gibi soğuk olarak da saklanır ve uzun zaman tüketilmesi mümkündür. Genellikle Kutludüğün de Tirit yemeği bu köy ekmeğinden yapılır.
|
|
Kutludüğün Somunu (Mamak Ankara) Tarifleri İç Anadolu Yemekleri
|
|