| 
 
 
 | 
Kuşüzümlü Kestaneli Pilav | 
  | 
azıcık aşım 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.03.2019 
Mesajlar: 33 Şehir: Mersin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc142770 
Gönderme Tarihi: 16.May.2019 
828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
http://www.hurriyet.com.tr
 
 
600 gram pirinç
 
100 gram tereyağı
 
1 litre tavuk suyu
 
200 gram ayıklanmış nar
 
250 gram haşlanmış ve soyulmuş kestane
 
150 gram ılık suda bekletilmiş kuş üzümü
 
50 gram dolmalık fıstık
 
2 adet küp şeker
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
80 mililitre zeytinyağı
 
1 adet kuru soğan
 
1 çay kaşığı karabiber
 
2 çay kaşığı yenibahar
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Bir tencere de tereyağını eritin. İçine zeytinyağını ekleyin, içerisine çam fıstıklarını atıp kavurun. Daha sonra soğanı ekleyerek saydamlaşana kadar kavurmaya devam edin. Bu aşamada pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavurun. Daha sonra içine tavuk suyunu ve baharatları ekleyin. Tencere kaynadıktan sonra kısık ateşte 20 dakika kadar pişirmeye devam edin. Pişmesine az bir zaman kala kestaneleri ve kuş üzümünü ekleyin. Daha sonra altını kapatıp demlenmeye bırakın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |