Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Arap Yemekleri > Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas) (1 adet - 40,010 defa bakıldı)

Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Cezayir Yemekleri
Fas Yemekleri
Filistin Yemekleri
Irak Yemekleri
Lübnan Yemekleri
Mısır Yemekleri
Suriye Yemekleri
Tunus Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas)

Hafize Eray
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.12.2008
Mesajlar: 29
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc32443
Gönderme Tarihi: 27.Arl.2008
2,222 defa indirildi / yazdırıldı




18 taze asma yaprağı (kaynar suda 5 dakika haşlandıktan sonra, soğuk suya tutulmuş; ya da yıkanmış salamura yaprak)
175 g kuskus
500 g mantar (yıkanıp, her biri ince doğranmış)
2 limonun suyu
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 taze soğan (doğranmış)
1 çorba kaşığı taze nane (kıyılmış; ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane)
30 g iç badem (kavrulup, kıyılmış)
1 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1/4 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz tavuk (ya da sebze) suyu
1 limon (dilimlenmiş)

Kuskusu çukur bir kaba koyup, üstüne 30 cl (1 1/4 su bardağı) kaynar su ekleyerek, bir çatalla karıştırdıktan sonra, bir kenarda kuskuslar suyu çekerek şişinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) bekletin.
Bu arada, mantarlar, limon suyunun'yansı, soğanlar, taze soğanlar ve naneyi bir tavaya koyup, üstlerini örtecek kadar su ekleyin. Tavayı harlı ateşe oturtup, karışımı bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi iyice kısın ve karışımı bir süzgeçte süzülmeyebırakın. Fırınınızı 200°C'a ısıtın.
Süzülen mantarlı karışımı bir tencereye aktarıp, kuskuslar, bademler, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ekleyerek, hazırladığınız bu harcı iyice karıştırın. Asma yapraklarından birini mutfak tezgâhı üstüne serip, harçtan tepeleme bir çorba kaşığını yaprağın üstüne koyun ve yaprağı harcın üstüne sararak dolma haline getirin. işlemleri kalan yapraklar ve kalan harçla yineleyerek, dolmaları, kat yerleri üste gelecek biçimde bir fırın kabına yerleştirin. Tavuk suyunu kabın kenarından boşaltarak ekleyip, kalan limon suyunu dolmaların üstüne gezdirin. Üstünü bir alüminyum folyoyla örtüp, kabı fırına vererek, dolmaları 30 dakika pişirin. Kabı fırından alıp, alüminyum folyoyu atın. Dolmaları limon dilimlerimle süsleyip, kabında servis yapın (ya da taze asma yaprakları döşenmiş bir tepsiye dizerek servis yapın).






Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas) Tarifleri Arap Yemekleri



(1 adet Kuskuslu Yaprak Dolması (Fas) 40,010 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort