8  adet yufka
 
Yarım paket kuskus
 
Birer demet maydanoz, dereotu
 
Taze soğan
 
250 gr. beyaz peynir
 
Yarm su bardağı sıvıyağ
 
Yarım su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Kuskusu bol kaynar suda haşlayıp süzün.ılınınca içine ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve soğanı, ezilmiş peynir, tuz karabiberi ekleyip karıştırın. Kuskus pişerken, sıvıyağ ile suyu iyice çırpın. Bir yufkaya bu karışımdan sürün. Üzerine bir yufka daha koyup, ikisini birlikte 8 adet kare oluşturacak şekilde kesin. Kuskuslu malzemeyi karelerin üzerlerine koyun. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Bohça veya istediğiniz şekilde katlayıp, tepsiye dizin.üzerine kalan sulu sıvıyağı gezdirin. 200 derece fırında 20 dk.pişirip, servis yapın.
  
 |