100 gr. kuskus
2 adet soğan (Piyaz doğranmış)
250 gr. Bizim Margarin
3 adet domates (Kabuğu soyulmuş, kare doğranmış)
5 su bardağı et suyu
Tuz
1 çay kaşığı karabiber
Tencere içinde yağın yarısını kızdırın.
Soğanı ilave edip karıştırarak biraz kızartın.
Domatesi, tuzu ve karabiberi koyup 2 dakika karıştırın.
Suyunu ilave ettikten sonra kaynamaya bırakın.
Diğer bir tencerenin içine yağı koyup, kızdırın.
İçine kuskusu ilave edip kevgir ile karıştırın.
Açık kahverengi bir duruma geldiğinde, kaynamakta olan malzemeyi üzerine boşaltıp, karıştırın. Ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Pilavı dinlendirdikten sonra karıştırıp, arzuya göre servis yapın.
Not : Kuskus pilavı, birçok yemeğin yanında garnitür olarak da düşünülebilir.
|