| 
 
 
 | 
Kuşkonmazlı Peynirli Pilav | 
  | 
helin 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.07.2013 
Mesajlar: 44 Şehir: Diyarbakır | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91044 
Gönderme Tarihi: 31.Tem.2013 
1,748 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı pirinç
 
300 gr. kuşkonmaz konservesi
 
100 gr. beyaz peynir
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tutam fesleğen
 
Tuz
 
4 su bardağı su
 
 
Tereyağını bir tavada kızdırıp önceden yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edin ve kavurun. Kavururken içine doğranmış kuşkonmazları da ilave edin. Üzerine 4 bardak su ve tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapatıp 10-15 dakika pişirin. Pilav piştikten sonra, küp şeklinde doğranmış peyniri ve ince dilimlenmiş fesleğeni pilavınızın üzerine serpiştirin. Sıcak veya soğuk servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |