| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuşkonmazlı Enginar | 
 
  | 
gato 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.11.2017 
Mesajlar: 27 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc129638 
Gönderme Tarihi: 09.Kas.2017 
1,019 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 enginar (kabukları ayıklanmamış)
 
1 çay bardağı zeytinyağı
 
1 limonun suyu
 
1 su bardağı sıcak su
 
8 kuşkonmaz
 
1 çay bardağı süt
 
50 gr krem peyniri
 
Tuz
 
 
Enginarların dış yapraklarını çıkarın. Taze yaprakların tepelerini 1/3 oranında kesin. İçindeki tüylü kısmı kaşık yardımıyla temizleyin. Zeytinyağı, limon suyu ve sıcak su ile pişirin. Enginarların pişmesine yakın kuşkonmazlarla tuzu ilave edin (kuşkonmazlar enginardan daha çabuk pişer). Diğer tarafta sütün içine krem peynirini ilave ederek kısık ateşte eritin. Pişen enginarlarla kuşkonmazları servis tabağına alın. Üzerlerine krem peynirli sosu gezdirin. Limon dilimleri ile ılık servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuşkonmazlı Enginar Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |