| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuşgözü Mantı | 
 
  | 
dünya tatlısı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 06.08.2010 
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc54220 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2010 
2,642 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
MALZEMELER
 
2 adet yufka
 
250 gr. kıyma
 
1 adet ince doğranmış soğan
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
1 komposto kasesi sarımsaklı yoğurt
 
2 kaşık tereyağı (çorba kaşığı)
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
 
YAPILIŞI
 
Bir kapta kıymayı, soğanı, tuzu, karabiberi, sıvıyağı, 2-3 kaşık suyu karıştırın. Yufkaları yayın. Karışımdan yufkanın her yerine sürün ve rulo şeklinde sıkıca sarın. Diğer yufkaya da aynı işlem tekrarlayın. Bir parmak kalınlığında kesin ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Yağı kızdırın, salça ve biber koyun. Yoğurdun üzerine gezdirin. Servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuşgözü Mantı Tarifleri Hamur İşleri
 | 
 
 
 
 |