500 gram kuzu eti
 
300 gram kuru soğan
 
1/2 demet maydanoz
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
50 gram margarin
 
2 bardak su
 
1 tatlı kaşığı kekik
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
2 adet kuru soğan ince ince doğranır.
 
Margarin yağında pembeleştirilir.
 
Kuşbaşı doğranmış kuzu etleri ilave edilip 1-2 dakika kavurulur.
 
Sonra su ilave edilip, ağzı kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirilir.
 
Etler suyunu çekince, salça ilave edilir.
 
1-2 dakika kavrulur.
 
Su ilave edilip, kapalı olarak orta ısılı ateşte pişirilir.
 
Pişmesine yakın jülienne doğranmış soğanlar ve baharatlar katılır, etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 
Piştikten sonra içine ince kıyılmış maydanozlar ilave edilir.
 
Ilınınca arzu edilen yerde kullanılır.
  
 |