200 gram kuşbaşı et
3 diş sarımsak
1 adet yeşil biber
1 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
½ paket Nuh’un Ankara Makarnası Midye
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Zeytinyağı
Tarifimize 1 yemek kaşığı zeytinyağımızı tencereye alarak başlıyoruz.
200 gram kuşbaşı etimizi de tencereye ekliyoruz.
Oda sıcaklığındaki suyumuzu etleri 2 parmak geçecek kadar tenceremize ilave ediyoruz.
Üzerine ½ çay kaşığı tuz ekliyoruz.
Etleri pişmeye bırakıyoruz.
3 diş sarımsağımızı doğruyoruz.
1 adet yeşil biberimizin sap ve çekirdekli kısımlarını ayırıyoruz.
Biberlerimizi ince ince doğruyoruz.
Etlerimizin suyu kaynadı, altını kısıyoruz.
1 adet patatesimizi soyuyoruz.
Patatesimizi büyük küpler halinde doğruyoruz.
Kuşbaşı etimiz yaklaşık 15 dakika pişti, 1 çorba kaşığı tereyağı ekliyoruz.
Tereyağımız eridi, sarımsaklarımızı tenceremize ekliyoruz.
Biberlerimizi tenceremize ekliyoruz.
Patateslerimizi de tenceremize ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
½ paket midye makarnayı ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
1 tatlı kaşığı domates salçası ilave ediyoruz.
1 tatlı kaşığı biber salçası ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon ekliyoruz ve güzelce karıştırmaya devam ediyoruz.
Üzerine 1 tatlı kaşığı pul biber ekliyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.
1,5 litre oda sıcaklığındaki suyumuzu tenceremize ilave ediyoruz.
Suyumuzu malzemenin tamamını örtecek şekilde eklemeye özen gösteriyoruz.
2 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.
Yaklaşık 15-20 dakika, patateslerimizi yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Kuşbaşı etli sulu makarnamızı servis tabağına aldıktan sonra üzerini doğradığımız biberlerle süslüyoruz.

|