https://www.sultanmarketing.kz
 
 
400 g Sultan soçni makarnası
 
1 ekmek
 
3 yemek kaşığı bitki yağı
 
300 g dilim dilim biber turşusu
 
½ demet fesleğen
 
2 küçük baş soğan
 
2 diş sarımsak
 
700 g kuşbaşı et
 
2 yumurta
 
500 g domates
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Ekmeği suda yumuşatın. Turşu biberin suyunu dökün. Feslegenin birkaç yaprağını ayrı koyup kalanını doğrayin. Soğan ve sarımsağı 1 yemek kaşığı yagda kavurun.
 
Etle, sıkıp suyu çıkarılan ekmekle, feslegenle, yumurtayla, tuz ve biberle karıştırın. Kusbaşı eti 3 ayrı kısıma ayırın.
 
Makarnayı tuzlu kaynamış suda 10-12 dakika pişirin (1 litre suya 100 g makarna). Suyunu dökün.
 
Yağ sürülmüş kaba 1/3 katla pişirilmiş Sultan makarnasını, biber ve kuşbasi eti koyun ve son katını da makarnayla tamamlayın. 30 dakika 200°C sıcaklıkta kızdırılmış fırında kızartın.
 
Domatesi ince ince doğrayıp 1 yemek kaşığı yağda haşlayın ve baharatları koyun. Yemeği sosla birlikte ikram ederken bazilikle süsleyin.
 
 
 
  
 |