| 
 
 
 | 
Kuş Gözü Kadayıf | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3307 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc183895 
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2025 
55 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
Yarım kilo çiğ tel kadayıf
 
125 gram margarin
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1 çay bardağı ceviz
 
Şerbeti için:
 
3 su bardağı şeker
 
3 su bardağı su
 
Çeyrek limon
 
 
Öncelikle şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın.
 
Kaynamaya başlayınca altını kısıp limonu ilave edip 15 dakika tutup ocaktan alın.
 
Margarini tavada eritip sıvı yağı ilave edin.
 
Tel kadayıfı iki parmağımızın arasında sarıp büyük borcama dizin.
 
Kadayıf bitene kadar işleme devam edin.
 
Ortalarına ceviz koyup erittiğimiz yağı kaşıkla üzerlerine dökün.
 
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
 
Fırından alıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökün.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |