| 
 | 
| Kurutulmuş Efelek Yemeği (Samsun) | 
|  | Gül Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 08.08.2007
 Mesajlar: 10636
 Şehir: İzmir
 | Kısa URL: https://ml.md/lc179080 Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2024
 257 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Yöremin Yemeği Annemin Emeği Projesi
 
 200 Gr Kurutulmuş Efelek
 1 Çay Bardağı Bulgur
 1 Çay Bardağı Yeşil
 Mercimek
 1 Adet Kuru Soğan
 1 Yemek Kaşığı Salça
 Biraz Sıvı Yağ
 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
 Pul Biber
 Karabiber
 Tuz
 
 Kuru Efelekleri öncelikle bol suda yıkayın ve tencerede bir kaç taşım kaynatın.
 Bir süzgeç yardımıyla kaynayan efeleklerin suyunu süzün. Eğer rengi koyu hala koyu ise kaynar suyla biraz daha kaynatabilirsiniz.
 Soğanı, sıvı yağı ve tereyağında sararana kadar kavurun ve üzerine bir yemek kasığı salça atın. Baharatları ilave edip kavurmaya devam edin. Bulguru da bir kaç dakika soteleyin. Haşlamış olduğunuz efeleklere yeşil mercimek ilave edin iyice karıştırın. Üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip karıştırın. Ve kısık ateşte pişmeye bırakın. Yaklaşık 15-20 dk sonra servise hazır.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |