Kısa URL: https://ml.md/lc45603
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2010
2,173 defa indirildi / yazdırıldı
Hatay Valiliği
Antakya Mutfağı - Süheyl Budak
3 adet baş biber
2 su bardağı su
8 adet kurutulmuş domates
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı iri bulgur
1 küçük kuru soğan
Tuz
Biber ve domatesler bir su kabında bir saat bekletilir. Suları sıkılır. Küçük parçalara bölünerek bir tabağa alınır. Zeytinyağı bir tencereye konur kızdırılır. Piyaz şeklinde doğranmış soğan eklenerek hafif sarartılır. Üzerine biber ve domatesler eklenerek yağda çevrilir. Kaynamış iki bardak su eklenerek bir taşım kaynatıldıktan sonra bulgur ve tuz eklenerek karıştırılır. Harıı ateşte suyu çektirilip ateşten alınır. 15 dk. demlenmeye bırakılarak servis edilir.