| 
 | 
| Kuru Yufka Tatlısı (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162426 Gönderme Tarihi: 13.Oca.2022
 494 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Yufka 10 Adet
 Tereyağı 200 gr.
 Ceviz içi 1 Su bardağı
 Bal için (Şerbet):
 Toz şeker3 Su bardağı
 Su3 Su bardağı
 Limon 1 Tatlı kaşığı
 Bal (Şerbet) Yapılışı: Toz şeker ve su kaynatılır. İnmeye yakın limon suyu konur.
 
 Tepsi yağlanır. Yufkalar su ile ıslatılarak tepsiye yerleştirilir. İki yufkadan sonra üçüncü yufka eritilmiş tereyağı ile yağlanır. 5 Yufka yerleştirilince araya dövülmüş ceviz döşenir. Üste 5 yufka daha aynı şekilde yerleştirilir. En üste eritilmiş tereyağı gezdirilir. Fırında kızartılır. Kare kare kesilip üzerine ılık bal (şerbet) dökülür.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |