| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Kuru Yufka (Bartın) Tarifleri Karadeniz Yemekleri
| 
 |  
| Kuru Yufka (Bartın) |  
|  | buz Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.03.2016
 Mesajlar: 36
 Şehir: Yozgat
 | Kısa URL: https://ml.md/lc115444 Gönderme Tarihi: 11.Mar.2016
 1,849 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Bartın İl Kürtür Turizm Müdürlüğü
 
 5000 gr. Un
 3000 gr. Su
 30 gr. Tuz
 
 Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar yoğurunuz. Her biri 80 gr olan 80 farklı parçaya bölünüz. Her bir parçayı oklavayla yuvarlak şekilde açınız. Açarken yapışmaması için un kullanınız. Önceden sac ocağınızı ya da tavanızı ısıtınız. Her bir parçayı arkalı önlü çevirerek pişiriniz. Yufka kas katı halini aldıktan sonra, tülbente sararak saklayınız. Gerektiğinde üstüne su sıkmak yoluyla yumuşatarak kullanınız.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |