| 
 
 https://www.posta.com.tr
 
 1 çay bardağı kuru üzüm
 1 çay bardağı doğranmış kuru kayısı
 1 su bardağı portakal suyu
 1 çorba kaşığı çok ince doğranmış portakal kabuğu
 Yarım su bardağı tereyağı
 4 adet yumurta
 1 su bardağı toz şeker
 1,5 - 2 su bardağı un
 1 paket kabartma tozu
 
 Tereyağı ve toz şekeri çırpın. Yumurtaları ekleyerek 10 dakika daha çırpın.
 Un kabartma tozu, kuru meyveler ve portakal suyunu ekleyerek karıştırın.
 Hamurunuzu yağlanmış kek kalıbınıza boşaltın ve 160  derecede ısıtılmış fırında, 40 dakika, içi  pişip kabarana kadar pişirin.
 
 
  
 
 |