| 
 
 
 | 
Kuru Sarma | 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc101704 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2014 
1,659 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
200 gram asma yaprağı
 
2 adet soğan
 
1 demet taze nane
 
1 demet maydanoz
 
1 demet dereotu
 
4 çorba kaşığı bulgur
 
2 diş sarımsak
 
Baharatlar
 
Üzeri için:
 
2 adet soğan
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 adet kesme şeker
 
 
Soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Bir kabın içine alın. Üzerine ince kıyılmış yeşillikleri ekleyin. Bulgurları da içine yerleştirip karıştırın. Bu karışıma baharatları ekleyip hazırlayın. 5 dakika kadar kaynatılıp suyu sıkılmış asma yapraklarının içlerine tıpkı sarma yapar gibi küçük küçük sarın. Tencereye dizin. Üzerine de çok az su ekleyip 25 dakika pişmeye bırakın. Dolma pişerken de yarım ay şeklinde doğranmış soğanları tereyağında kavurun. İçine şekeri atıp karıştırın. Bu sosu da servis tabağına aldığınız dolmaların üzerine döküp sıcak olarak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |