| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru- Pilav | 
 
  | 
keskin sirke 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2010 
Mesajlar: 21 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc53871 
Gönderme Tarihi: 24.Tem.2010 
7,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
1 çorba kaşığı salça
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
3,5 su bardağı su
 
 
Kuru fasulye akşamdan ıslatılır, ertesi günü yumuşayana kadar haşlanır. Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı konur, ince kıyılmış soğan iyice pembeleştirilir. Üzerine salça katılır bir kaç dakika daha çevrilir. Sonra yıkanmış pirinç, tuz ve kalan tereyağı atılır. 2-3 dakika kavrulur. Haşlanmış fasulye  ve su eklenir. Kapak kapatılır. Kaynama noktasına gelince ateş kısılır, 10 dakika daha pişirilir. Ateşten alınır, yarım saat dinlendirilir. Karıştırarak servise sunulur.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru- Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |