| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 1 Su Bardağı Siyez bulguru
 1 Adet Domates
 2 Yemek Kaşığı Sıvı yağ
 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
 2 Su Bardağı Kaynar su
 
 Bir tavada sıvı yağ ve tereyağı birlikte kavrulur ve doğranmış domates katılır.
 Siyez Bulguru 15-20 dakika kadar sıcak suda ayrı bir kapta bekletilir ve şişer.
 Sonra güzelce yıkanır.
 Kavrulan domatese bulgur ve ardından 2 bardak sıcak su eklenir.
 Böylece 15-20 dakika kadar pişer ve sonrasında ocağın altı kapatılır, üstü sofra beziyle örtülür ve pilav dinlendirilir.
 Sıcak servis edilir.
 
 Not: Evde yemek olmadığında, yokluk zamanlarında yapılırdı. Kış aylarında yazdan konservelenen domatesler kullanılabilir. Salçalı veya sade de yapılabilir. Kuru Pilavın şifalı olduğuna da inanılmaktadır.
 
 
  
 
 |