| 
 
 
 | 
Kuru Patlıcan Dolması (Diyet) | 
  | 
AyGölgesi 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 31.03.2006 
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc5935 
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2006 
3,114 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MALZEMELER
 
10 adet kurutulmuş dolmalık patlıcan
 
200 gr yeşil mercimek
 
100 gr iri bulgur
 
2 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
 
1 çay bardağı nar ekşisi
 
4 diş dövülmüş sarımsak
 
100 gr biber salçası (damak zevkinize göre acı veya tatlısını kullanabilirsiniz)
 
1 çorba kaşığı nane
 
Karabiber
 
 
YAPILIŞI
 
Kuru patlıcanları sıcak suya atarak birkaç dakika kaynatıp yumuşamalarını bekleyin.
 
Diğer yanda mercimekleri hafif diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzün.
 
Daha sonra mercimekler de dahil tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırarak dolmanın içini hazırlayın. Yumuşayan patlıcanların içine hazırladığınız harcı doldurun (patlıcanları doldururken üstten iki parmak boşluk kalacak şekilde doldurun; aksi halde iç malzemesi dağılabilir).
 
Ağızlarını sıkıca kapatıp sığ bir tencereye dizin. Dolmaların dağılmaması için üstlerine bir tabak da kapatabilirsiniz. Derince bir kapta iki kaşık salçayı sıcak suyla karıştırıp dolmaların üstüne ilave edin ve kısık ateşte 30 dakika kadar pişirin. Dolmanızı sıcak sıcak yoğurtla ya da soğutup limonla servis edebilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |