| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 20 patlıcan
 20 biber
 250 gr kıyma
 3 tane kuru soğan
 1.5 su bardağı pirinç
 2 çay kaşığı sıvıyağ
 1 tatlı kaşığı limon tuzu
 2 çorba kaşığı salça
 1 çorba kaşığı nane
 Tuz
 Pulbiber
 Karabiber
 1 su bardağı su
 Limon
 
 Kıyma, soğan, karabiber, pul biber, salça, nane, pirinç, sıvıyağ, limon tuzu karıştırılıp yoğrularak dolma içi hazırlanır. Patlıcan ve biberler haşlanır. Hazırlanan iç biber ve patlıcanlara doldurulur. Tencereye dizilip 1 su bardağı su eklenip kaynatılır. Su eklenebilir. Pişene kadar suyu azaldıkça eklenebilir. Üzerine limon sıkılarak yenir.
 
 
  
 
 |