| 
 
 https://www.droetker.com.tr
 
 Hamur:
 2,5 çay bardağı un
 1,5 yemek kaşığı Dr. Oetker Gourmet Kakao
 1 poşet Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
 4 yumurta
 1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
 100 g eritilmiş tereyağı
 5 - 6 yemek kaşığı süt
 1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
 1 paket Dr. Oetker Karışık Meyve Parçaları
 3 yemek kaşığı Dr. Oetker Bitter Çikolata Parçaları
 3 yemek kaşığı fındık kırığı
 Üzeri için:
 1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
 2,5 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
 Süslemek için:
 1 - 2 yemek kaşığı iri kırılmış Antep fıstığı
 Kalıp:
 Dikdörtgen kalıp (20x28 cm)
 
 Kalıbı margarin ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
 Alt-üst pişirme: 180 °C
 Turbo pişirme: 170 °C
 Un, kakao ve hamur kabartma tozunu karıştırıp bir kaba eleyin.
 Ayrı bir çırpma kabına yumurta ve pudra şekerini alıp mikserin yüksek devrinde 2 dakika çırpın. Üzerine eritilmiş tereyağı, süt, şekerli vanilin ve un karışımını ekleyip düşük devirde 1 dakika çırpın. Üzerine karışık meyve parçaları, çikolata parçaları ve fındık kırığını ilave edip kaşık ile karıştırın. Hamuru kalıba alın, üzerini düzeltin ve pişirin.
 Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
 Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
 Soğuk sütü çırpma kabına alın. Üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. Kremayı yıldız uçlu krema sıkma torbasına alın. Soğuyan keki servis tabağına çıkarın. Kare şeklinde dilimleyin ve üzerlerine krema sıkın. Antep fıstığı ile süsleyin ve servis yapın.
 
 
  
 
 |