| 
 
 
 | 
Kuru meyveli armut tatlısı | 
  | 
süzük 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 04.11.2006 
Mesajlar: 99
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc8535 
Gönderme Tarihi: 12.Kas.2006 
2,544 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 adet armut
 
100 gr. esmer şeker
 
50 gr. kuru kayısı
 
50 gr. kuru erik
 
50 gr. kuru siyah üzüm
 
50 gr. file badem
 
Çubuk tarçın
 
 
Armutları soyup ortadan ikiye kesin. Geniş bir fırın kabına armutları yerleştirin. Üstlerine şekeri serpiştirin. Önceden 200°C'de ısıtılmış fırına koyun. Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp ikiye kesin. Kuru kayısıları dörde kesin. Üzümlerin de çekirdeklerini çıkartın. Bütün kuru meyveleri sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Süzdüğünüz meyveleri armutlara ekleyin. Pişme suyundan üstlerine ara sıra ilave ederek yumuşayana kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın. Üstlerine badem serpiştirerek servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |