| 
 
 
 | 
Kuru Kırmızıbiber Dolması | 
  | 
necmiye 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.12.2012 
Mesajlar: 42 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85045 
Gönderme Tarihi: 29.Arl.2012 
2,098 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
350 gram kıyma
 
1,5 su bardağı pirinç
 
10 adet mantar
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 soğan
 
Maydanoz
 
Tuz, karabiber
 
2 adet kırmızı dolmalık kuru biber
 
 
Bir tencerenin içine yağı ısıtıp kıymayı içine ilave edin. Üzerine rendelenmiş soğanı ve mantarları kavurun. Üzerine pirinçleri döküp kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su koyup 5 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz ve baharatları ekleyip ocaktan alın. Kuru biberi 5 dakika sıcak suyun içinde bekletip içini temizleyin ve pirinçle kıymayla hazırladığınız karışımı içlerine paylaştın. Fırında ya da tencerede 20 dakika az suda pişirip servis tabağına alıp ılık olarak ikram edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |