| 
 | 
| Kuru Kete (Küre Kastamonu) | 
|  | üzüm gözlü Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 07.04.2020
 Mesajlar: 52
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc149898 Gönderme Tarihi: 15.Nis.2020
 667 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 250 gr. Tereyağı
 1 Su Bardağı Yoğurt
 Alabildiği Kadar Su
 2 Adet Yumurta
 İhtiyaca Göre Kabartma tozu
 
 Bir tavada tereyağı yakılmadan eritilir.
 Ardından bir kaba yoğurt eklenir. Üzerine kabartma tozu eklenir ve mayalanır.
 Üzerine eritilen tereyağı konulur, 2 yumurta eklenir ve karıştırılır. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir.
 Oluşturulan hamur yaslağaç ile rulo şeklinde açılır. Çapraz şekilde kesilir. Üzerine bıçakla kesikler atılarak şekiller yapılır.
 Üzerine fırçayla yumurta sürülür ve 180 derece sıcaklıktaki fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |