2 su bardağı un
 
1 çay bardağı dövülmüş fındık
 
100 gram tereyağı
 
4 yemek kaşığı süt
 
İç malzemesi:
 
2 su bardağı kuru kayısı
 
1 adet portakal kabuğu rendesi
 
2 yemek kaşığı kuru üzüm
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Yoğurma kabına un, dövülmüş fındık, tereyağı, süt ve un koyup bir hamur elde edin. Hamuru 30 dakika dinlendirin.
 
Tencereye ince doğranmış kayısı, rendelenmiş portakal kabuğu ve 1 bardak suyu koyup 15 dakika pişirin. Soğuyunca çatalla ezip tarçın ve üzümü ekleyip karıştırın.
 
Hamurdan 2 eşit beze yapın. Bir bezeyi yuvarlak kelepçeli kalıba yerleştirip hazırladığınız içi hamurun üstüne yayın. Diğer bezeyi de kenarlarından bastırarak harcın üstüne koyun. Hamurun üstüne 2 yemek kaşığı süt sürüp 180 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Dilimleyip servis yapın.
 
 
 
  
 |