| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Kayısılı Makarna | 
 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc114046 
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2016 
3,106 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
250 gr. farfalle makarna
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
200 gr. tavuk budu
 
12 adet kurutulmuş kayısı
 
5 yemek kaşığı krema
 
4 dal taze kekik
 
2 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
 
Tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
Yeterince su
 
1 çay bardağı tavuk suyu
 
 
Kayısıyı şeritler halinde, tavuk budunu küp şeklinde doğrayınız ve sarımsaklı tereyağında kavurunuz. Daha sonra taze kekik, tuz ve karabiberini ilave ediniz, bir miktar daha kavurunuz. Kavurduktan sonra tavuk suyu ve kremayı ilave ediniz ve hafif ateşte pişmeye bırakınız.
 
Mantı makarnayı paket üzerindeki pişirme önerisine uygun olarak al-dente kıvamında haşlayınız süzünüz ve sosa ilave ederek birkaç saniye sote ediniz. Son olarak parmesan peyniri ilave ederek karıştırınız.
 
Makarnanız servise hazırdır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Kayısılı Makarna Tarifleri Makarnalar
 | 
 
 
 
 |