| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Kayısılı Çikolatalı Pasta | 
 
  | 
pazar 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.09.2007 
Mesajlar: 46
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc17939 
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2007 
2,814 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik Gerekli malzeme:
 
750 gr kuru kayısı 
 
Yaklaşık 3 su bardağı un 
 
2,5 çay bardağı toz şeker 
 
200 gr tereyağı 
 
100 gr hazır acıbadem kurabiyesi
 
100 gr bitter çikolata
 
2  çorba kaşığı acı kakao
 
3  adet yumurta, 
 
1 adet limon 
 
1 paket kabartma tozu
 
1 paket vanilya
 
1 çay kaşığı vanilin
 
 
Kayısıları su dolu tencerede pişirin. Kevgirle alıp kurulayın. Birkaçını ayırdıktan sonra kalanını minik küp şeklinde doğrayın.
 
Yağlanmış yuvarlak fırın kalıbına 2 çay bardağı toz şekeri dökün. Üzerine tereyağın yarısını dilimleyin. 2 kaşık kayısı suyu ile 5-6 damla limon suyunu gezdirin. Karamela oluncaya kadar pişirip küp doğranmış kayısıları ilave edin. Vanilin serpip 210 derecelik fırında 5 dakika pişirip fırından alın.
 
Bir kurabiyeyi süsleme için ayırıp kalanını havanda döverek kayısıların üzerine dökün.
 
Un, kabartma tozu, kalan şeker, kakao, vanilya ve limon kabuğu rendesini karıştırın. 3 yumurta, kalan eritilmiş tereyağı ve kayısıları pişirdiğiniz sudan yarım bardak ilave edip karıştırın.  Kalıba dökerek 200 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. 15 dakika dinlendirip kalıptan ters çevirerek çıkarın. Çikolatayı ince ince doğrayıp kekin üzerine serpin. Ayırdığınız kurabiye ve kayısılarla süsleyip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Kayısılı Çikolatalı Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |