| 
 
| 
 
 
 | 
 
Kuru Kayısılı Bar | 
 
  | 
Bayram Tunç 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 02.12.2015 
Mesajlar: 27 Şehir: Kacaeli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc113171 
Gönderme Tarihi: 03.Arl.2015 
2,230 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 su bardağı kuru kayısı
 
Yarım bardak tuzsuz badem
 
5 yemek kaşığı bal
 
4 yemek kaşığı fıstık ezmesi
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı toz şeker
 
1 yemek kaşığı toz tarçın
 
1 tatlı kaşığı hindistancevizi
 
 
Kuru kayısıları küp küp doğrayın. Bademleri 2ye bölün. Küçük bir tencereye tereyağını, bal ve fındık ezmesini koyun. Kısık ateşte yağ eriyene kadar malzemeleri karıştırın. Tereyağı eridikten sonra içerisine sırasıyla kuru kayısıları, toz şekeri, bademi, toz tarçını ve hindistancevizini ekleyin. Tüm malzemeyi tekrar karıştırın. Fırına uygun küçük bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Karışımı fırın tepsisine boşaltın ve eşit olarak yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkartın. Soğuyunca arzu ettiğiniz ebatlarda kesin ve servis edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Kuru Kayısılı Bar Tarifleri Armut Tatlısı Tarifleri
 | 
 
 
 
 |