| 
 | 
| Kuru Karma (Cide Kastamonu) | 
|  | alin Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 27.04.2020
 Mesajlar: 29
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc150370 Gönderme Tarihi: 07.May.2020
 1,494 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı
 
 Tereyağı
 Fırınlanmış mısır onu
 Yeşil soğan ya da kuru soğan veya pırasa
 Tuz
 Pul biber
 
 Bir tavada bol miktarda tereyağı eritilir.
 Mısır onu yavaşça eklenerek yakmadan, kısık ateşte kavrulur ve tavanın kenarlarına alınır.
 Ortasına pırasa ince şekilde doğranır ve çok ezilmeden diri bir halde kavrulur.
 Ardından kavrulan un ile karıştırılır.
 Piştikten sonra sıcak bir şekilde tüketilir.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |