| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 Kurutulmuş yeşil fasulye 1/2 Kg.
 Pirinç 1 çay bardağı
 Domates salçası 1/2 Yemek kaşığı
 Tereyağı 1 Yemek kaşığı
 Kuru soğan 2 Orta boy
 Kıyma 1 Yemek kaşığı
 Kuru barbunya fasulyesi 1 Çay bardağı
 Tuz
 Kurutulmuş acı biber
 
 Kurutulmuş yeşil fasulye ve kuru barbunya fasulyesi bir gün önce ayrı ayrı haşlanır. Süzülür. Domates salçası, doğranmış kuru soğan ve kıyma tereyağında kavrulur. İçine haşlanmış yeşil kuru fasulye, haşlanmış kuru barbunya fasulyesi, su ve tuz ilave edilip pişirilir. Pişmesine yakın pirinç konur. Pirinç piştiğinde ateşten alınır.
 
 Not: Pahla; taze yeşil fasulye kırılır, gölgede bir bez üzerinde kurutulur.
 
 
  
 
 |